6 Μαΐ 2010

 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
 
 

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Κανελόπουλο μας ανακοινώθηκε ότι :

Όσοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και συνταξιούχοι πλήρωσαν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στην ΕΝΩΣΗ να πάνε να πάρουνε τα λεφτά τους πίσω.

Όσοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και συνταξιούχοι δεν έχουν ενεργοποίηση ακόμα να μην δεχτούν να πληρώσουν.

οι ενέργειες του αγροτικού συλλόγου σχετικά με το ελαιόλαδο στην Olympic Air

 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                              Aρ. Πρωτ.20

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ                                            03-05-10

Δ. ΜΠΡΙΣΚΑ 7  24400                                    προς

ΤΗΛ- FAΞ 2763024255                                   κ. Γ. Καραμπάτο

Email agro93@otenet.gr                                   Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

 

 

Αγαπητέ κύριε Καραμπάτο, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την μεγάλη επιτυχία σας στην υπόθεση Olympic Air και στην διαβεβαίωση που πήρατε από τον κ. Βγενόπουλο, για αντικατάσταση στα γεύματα των πτήσεων από ιταλικό ελαιόλαδο σε ελληνικό.                                                                                                          Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως παρόμοια επιστολή είχε αποσταλεί κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από το ΔΣ του Συλλόγου μας, πριν δύο μήνες, από τον γραμματέα του συλλόγου Μπουντουβά Ηλία.

Η επιστολή που αναφερόμαστε και σας επισυνάπτουμε δεν είχε δοθεί στην δημοσιότητα.. Σχετικά είχε ενημερωθεί μόνο ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων. 

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως προς αποκατάσταση της τάξεως να την δημοσιοποιήσουμε, διότι δεν θα δεχτούμε να κατηγορηθούμε αδίκως πως οι αγρότες και   συγκεκριμένα οι αγροτικοί σύλλογοι, δεν προσπαθούν με τις όποιες δυνάμεις τους, στην προώθηση, διαφήμιση και εν τέλει στην εύρεση αγορών για τα προϊόντα  τους.  

Στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε την επιτυχία σας, το εναντίον.

Εκτιμούμε πως τώρα και με την δική σας συμμετοχή στην υπόθεση το αίτημα του συλλόγου μας για ελληνικό ελαιόλαδο στις πτήσεις της Olympic Air ικανοποιήθηκε στο ένα σκέλος του, τώρα απομένει το δεύτερο σκέλος του αιτήματος μας, το ελαιόλαδο που θα διακινείται να είναι μεσσηνιακό από τον μεγαλύτερο ελαιουργικό πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό της χώρας, τον αγροτικό συνεταιρισμό Γαργαλιάνων.

 

Επιθυμούμε να συναντηθούμε μαζί σας ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στον Νομό μας.  

 

Φιλικά

Το ΔΣ του αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων.

    

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

         ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 07-03-10

         ΤΗΛ-2763024255  

          FAΞ-2763024255

          e-mail agro93@otenet.gr

 

 

 

          Αγαπητέ κύριε Α. Βγενόπουλε

Σε πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποιήσαμε με τις Ολυμπιακές αερογραμμές, Κωνσταντινούπολη- Αθήνα,  μας προσφέρθηκε μαζί με το γεύμα Ιταλικό ελαιόλαδο από την περιοχή της Modena.

Κ Βγενόπουλε σαν μέλος του ελαιουργικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, του μεγαλύτερου πρωτοβαθμίου συνεταιρισμού της χώρας που έχει πιστοποιηθεί με ISO 1

ISO 2 καθώς και  με σύστημα ολοκληρωμένης καλλιέργειας, πήρα το θάρρος να σας γράψω αυτή την επιστολή, με στόχο να μου υποδείξετε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβώ ώστε μέσα από την Ολυμπιακή να διακινείτε Ελληνικό ελαιόλαδο και εν προκειμένου Μεσσηνιακό. Οι λόγοι προφανείς

 

Πιστεύω πως σε τέτοιες  ενέργειές πρέπει να  στραφούμε οι Έλληνες παραγωγοί για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι αλλά και για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελληνική γεωργία - οικονομία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τέλμα.. 

 

Γνωρίζουμε ήδη την ευαισθησία σας για το ελληνικό ελαιόλαδο και την καλλιέργεια της ελιάς, από το ενδιαφέρον που έχετε ήδη επιδείξει, με τις ενέργειες σας, που αποσκοπούν στην προστασία της εγχώριας παραγωγής.

  

Η δική σας συμβολή θα είναι καθοριστική για να μπορέσουν να γίνουν τα επόμενα βήματα στο συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θεωρώ θα δείτε θετικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

 

Με τιμή

Μπουντουβάς Ηλίας

Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.

Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.