12 Μαΐ 2011

δελτιο τύπου01 12-05-11

 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                  προς

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ                              ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΜΠΡΙΣΚΑ 7 24400                              κοινοποίηση

ΤΕΛ-ΦΑΞ 2763024255                   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Email agro93@otenet.gr                  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αρ πρ 31 12-05-11      

                         

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, στην φορολογική ρύθμιση της κυβέρνησης που δεν επιτρέπει την χρησιμοποίηση  του ποσού  της επιδοτήσεως  για  κάλυψη «πόθεν  έσχες».

Έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο ενώ  οι αγρότες  έχουν νομίμως αποκτηθέν εισόδημα δηλ το εισόδημα από τις επιδοτήσεις να μην  μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό, για οποιαδήποτε αγορά ή για οποιαδήποτε κάλυψη οποιουδήποτε τεκμηρίου.

Η διάταξη αυτή καθιστά αδύνατη την αγορά γης από αγρότες αφού  λόγω του καθεστώτος αντικειμενικής φορολόγησής τους, δηλώνουν υποχρεωτικά  χαμηλό εισόδημα. Το καθεστώς αντικειμενικής φορολόγησης ευνοεί  τους ετεροεπαγγελματίες του χώρου και όχι τους πραγματικούς αγρότες.

Επίσης είναι αδιανόητο να υπάρχει πόθεν  έσχες  στην αγορά γης από   αγρότες όταν αυτή η γη,  αποτελεί το βασικό εργαλείο  της δουλειάς  τους.

Οι ρυθμίσεις αυτές  εντείνουν τα τεράστια  προβλήματα   του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος στενάζει με την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

          ΖΗΤΑΜΕ 

Άμεση κατάργηση της άνω φορολογικής ρύθμισης και δυνατότητα χρήσης  του ποσού  των επιδοτήσεων  για την κάλυψη «πόθεν  έσχες».

Επίσης ΖΗΤΑΜΕ

Να εξαιρεθεί από το «πόθεν έσχες» το ποσόν που διατέθηκε για αγορά γης από αγρότη, ο οποίος θα την χρησιμοποιήσει  για την άσκηση  του  επαγγέλματός του.

 

Ο πρόεδρος                                  ο γραμματέας

Λ. Παπαχριστοφίλου                     Η. Μπουντουβάς


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.