26 Σεπ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ                         ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ

ΜΠΡΙΣΚΑ 7 ΤΚ 24400                ΑΛΛΑΓΗΣ

ΤΗΛ-ΦΑΞ 2763024255               ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ ΜΑΝΙΑΤΗ

E.mail

Agro93@otenet.gr                         Κοινοποίηση

19/09/11                                        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρ. 35                                     ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

                                                       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

                                                      

                                                       ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κ. υπουργέ

 

Σας γράφουμε σχετικά με τα φωτοβολταικά των αγροτών. Παρουσιάστηκε ως παράλληλη δραστηριότητα για μας ώστε να μας αναπληρώσει το χαμένο γεωργικό εισόδημα  μετά την χρόνια καταρράκωση των τιμών στα προϊόντα μας. Το ενδιαφέρον λοιπόν από την μεριά μας δεδομένο, γεμάτο προσδοκίες.

Όταν μας ήρθαν οι όροι σύνδεσης, στους λεγόμενους τυχερούς, στις 21-03-11 με εξάμηνη προθεσμία για να υποβληθεί ο φάκελος μας  τις 21-09-11,  άρχισε ο Γολγοθάς μας για να μπορέσουμε εμπρόθεσμα να καταθέσουμε το φάκελο μας που αποτελείται  από μια ατέλειωτη γραφειοκρατία, που σε οικονομικούς όρους σήμαινε 4-5 χιλιάδες ευρώ στον καθένα μας.

Καταφέραμε 10 μέρες πριν την εκπνοή να ζητήσουμε από την ΔΕΗ Καλαμάτας να υπογράψουμε την αποδοχή των όρων. Ματαίως όμως!

Στην ΔΕΗ Καλαμάτας μας γνωστοποίησαν ότι με εντολή της ΔΕΗ Πάτρας που είναι προϊστάμενη αρχή οι αιτήσεις μας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αφού η Πάτρα 10 μέρες πριν την λήξη του εξαμήνου, αποφάσισε πως η χωρητικότητα του δικτύου υπολογίζεται με διαφορετικό συντελεστή από αυτόν που υπολόγισε η Καλαμάτα και κατά συνέπεια το δίκτυο στην Μεσσηνία, θεωρήθηκε προβληματικό.   

Εμείς πιστεύουμε πως δεν ξέρει κανείς καλύτερα το δίκτυο Μεσσηνίας από την ΔΕΗ του νομού μας. Η παρέμβαση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει πριν αποσταλούν οι όροι σύνδεσης στους υποψήφιους αγρότες και όχι 10 μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία μας.

                                                                                                                                             Διότι το χρηματικό ποσό που έπρεπε να είχαμε μαζί μας για την    υπογραφή σύμβασης (μελετητικός φάκελος, εγγυητική επιστολή, έργο σύνδεσης), στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούσε τις 35,000ε. Ποσό μεγάλο για την κατάσταση που βρίσκεται ο αγροτικός χώρος, που για να το βρούμε, υποχρεωθήκαμε όχι μόνο σε δανεισμό αλλά και σε αγοραπωλησίες. Είναι δίκαιη λοιπόν η αγανάκτησή μας για την κατάσταση αυτή – για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ μέρους της ΔΕΗ αλλά και του συνολικότερου αναχρονιστικού, αντιπαραγωγικού και εν τέλει αντιεπενδυτικού κλίματος, μέσα από το οποίο προσπαθούμε να επενδύσουμε στον τόπο μας. Παράλληλα είναι και ζήτημα αξιών , διαφάνειας και σεβασμού του πολίτη.

Κ. υπουργέ, λύσατε σοβαρότερα προβλήματα που προέκυψαν, όπως η προτεραιότητα που μας δόθηκε, η παραμονή μας στον ασφαλιστικό μας φορέα, η υπογραφή σύμβασης στις κατά τόπους ΔΕΗ ώστε να συντομευτούν οι διαδικασίες και τελευταίως η 3μηνη παράταση υποβολής φακέλων. Ο αριθμός των παραγωγών στους οποίους έχει δημιουργηθεί πρόβλημα είναι μικρός.

Ευελπιστούμε πως και με τη δική σας παρέμβασή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς στο νομό μας η διαδικασία συμβάσεων στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που  αισθάνονται εξαπατημένοι για μια ακόμα φορά.

 

 

TO ΔΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.